Team

Wingstar Instituut beschikt over een netwerk van professionals om het bedrijf te ondersteunen en te adviseren. Alle ‘back-office’ activiteiten zijn uitbesteed aan dit netwerk. Om die reden is het aantal werknemers dat in dienst is van Wingstar Instituut vooralsnog beperkt tot alleen de eigenaar.

Indien de aard of de omvang van toekomstige activiteiten dit noodzakelijk maken, zal het team uitgebreid worden.

Geert Hulshof

Geert HulshofGeert Hulshof is oprichter en eigenaar van Wingstar Instituut. Hij is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van alle producten, diensten en trainingen.

Geert heeft al meer dan 30 jaar ervaring in de luchtvaart. Hij heeft de studie ‘Vliegtuigbouwkunde’ afgerond aan de HTS met als specialisatie veiligheid en Human Factors. Zijn professionele vliegcarrière begon bij de Nederlandse marineluchtvaartdienst op de Lockheed P-3C Orion. Gedurende zijn actieve dienst bij vliegtuigsquadron 320 was hij tevens vliegveiligheidsofficier en belast met het veiligheidsprogramma. Tevens heeft hij in die periode de EURO/NATO-opleiding tot onderzoeker van vliegongevallen en incidenten succesvol afgerond.

Na zijn militaire vliegcarrière is hij in 1995 overgestapt naar de Nederlandse luchtvaartautoriteiten. Daar hield hij als inspecteur-vlieger toezicht op de vliegoperatie en de uitvoering van opleidings- en trainingsprogramma’s van Nederlandse luchtvaartmaatschappijen.

In 1997 maakte hij de overstap naar het ondernemerschap en startte samen met twee zakenpartners een succesvolle luchtvaartmaatschappij met zakenvliegtuigen. In zijn functie als Director Flight Operations & Training is hij eindverantwoordelijk voor een veilige vliegoperatie, het voldoen aan regelgeving en de opleiding en training van bemanningsleden.

Geert Hulshof heeft ervaring op 1-, 2-, 3- en 4-motorige vliegtuigen en is in het bezit van het brevet voor verkeersvlieger. Hij is gezagvoerder (commander), instructeur (TRI(A)) en examinator (TRE(A)). Daarnaast is hij gekwalificeerd voor het geven van Crew Resource Management (CRM) trainingen.

In 2012 rondde hij de studie ‘Enterprise Risk Management’ aan de The Hague University af met het behalen van de titel ‘Master Risk Management’ (MRM). Zijn proefschrift ging over het ontwerp en implementeren van een Management Systeem binnen een kleine tot middelgrote onderneming.

In 2013 richtte hij Wingstar Instituut op – een kenniscentrum op het gebied van veiligheid, crisis response en risicomanagement en is hij actief betrokken bij het ontwerp, de implementatie en voortdurende verbetering van (Veiligheid) Management Systemen bij verschillende organisaties.